Matematik

Matematik är något jag har haft svårt för väldigt länge, alltid tyckt att de varit ointressant och för jämna saknat motivationen till det. Men nu har jag börjat komma fram till att det inte är så tråkigt, egentligen. Så nu i efterhand har jag börjat fundera ifall det handlar om personlig mognad och/eller om det är så att jag tidigare har varit så trångsynt(=ideologisk) och att jag tyckt att det helt enkelt bara ÄR tråkigt utan att reflektera över det egentligen.

Obarmhärtigt dumt, inte undra på att man inte kan betrakta sig som en vinnare.

månen

Han är den enda vännen du har där ute, i den kalla vinternatt lyser han upp din väg. Ju mer tilltro du visar hans styrka, desto mer kommer han att stötta dig under din resa genom kylan och mörkret. Han kommer inte att svika dig, även om han under en del perioder inte är beredd att visa sin goda, givmilda sida.

Men, han återvänder varje gång, i det fullständiga mörkret samlar han sina krafter för att återfödas. När han fått växa till sig stoltserar han i skyn högt och länge, för att snabbt tappa sitt självförtroendet och börjar rodna. Men genom att inte svikta i våran tro på honom, kan vi ta till godo all hans energi, det handlar bara om att våga räkna med honom.24/2

Imorgon försvinner jag ut i vildmarken. Men bara för en tillfällig visit, därav kommer det inte bli några uppdateringar förän emot slutet av helgen. Flera dagar utan elektronik, det ni.

Lev väl

Om att trycka ned sig själv

Förskräckande ofta läser man tjejers bloggar där de marknadsför sin egen dumhet, varför gör man så egentligen? Idag verkar tjejer vilja visa sig dummaren än dem egentligen är, om dem säger något fel(alla gör det ibland) så måste man absolut skriva det på bloggen, för att få uppmärksamhet. Ärligt talat finns det väl bättre ting att söka uppmärksamhet ifrån, någonting som man är bra på, förslagsvis.

När man kollar runt på blogg.se så stöter man ofta på bloggar med katastrofalt språk, felstavningar, särskrivning, konstiga/påhittade uttryck. At skriva monga utropstekken är jätte c00ltt!!!! Kamma er för helvete, det är inte tufft att skriva dåligt och fel.

Det är gulligt när tjejer är lite korkade - säger en del killar, fan ta dem. Om man eftersträvar ett jämställt samhälle så är detta fenomen direkt kontraproduktivt, oavsett om vill representera sig som efterbliven eller bara väljer att skriva som en efterbliven. Så fråga du kan ju fråga dig själv, åt vilket håll vill du föra utvecklingen.

Det handlar inte om att förhärliga sig själv, eller försköna sin vardag i bloggen. Utan enbart att skriva om vettiga saker som väcker människors tankar, många skriver om en massa trams utan någon som helst förankring.

Höj ribban lite, skriv genomtänkta inlägg om det som är viktigt för er själva, på riktigt svenska.

Går man runt och spelar dum, ja då blir man till slut dum.kyligt

Det kan man kallade det, kyligt. Ska gå ut en sväng med kameran, få se vad som fastnar på kortet idag. Man vet aldrig.

sent

Det inre plågar mig, jag säger inte mitt inre eftersom det inte känns som att det kommer inifrån mig själv ursprungligen. Allt tryck från samhället har gjort att jag fått orealistiska krav på mig, och efter att ha intalat mig det under flera års tid har det slutligen blivit en del av mig. Som jag vill bli av med, det är hårt mot hårt som gäller i detta fall. Får knalla ned till systemet och köpa ett tetrapack bellingham samt hyra Dansa med vargar, kanske finner jag mig själv nån gång när filmen passerat 130 minuter..

http://www.youtube.com/watch?v=xC03hmS1Br Inspirerande, han lägger vikt vid budskapet!le travail

Det ser ut att bli en resa i alla fall, ska bli otroligt skönt att komma till lite varmare breddgrader efter denna vargavinter. Träffa nya människor, smaka nya maträtter, se nya platser och upptäcka nya saker om sig själv. Har inte planerat annat än flygresorna, hur jag ska spendera tiden mellan flygplatserna ska bli intressant att se. Sitta på caféer och läsa böcker, samtidigt som man iakktar och analyserar främmande människor är alltid lika spänningsfyllt.

Tänk om jag kunnat ta med dig, vi skulle förverkliga drömmen du inte vet att du äger.G1

Alltid trevligt med stigande läsarsiffror!

# 9

Lördag kväll, givetvis så är det många bloggare som beklagar sin ensamhet "jag har inte suttit hemma en lördag på evigheter, det känns ensamt" och liknande..

Jag njuter av att vara ensam och få saker gjorda på egen hand. Jag är inte associal, verkligen inte, jag har från många håll fått olika utmärkelser som tyder på att jag besitter en hög social kompetens. Men ibland spenderar jag en lördag kväll helt ensam, inte för att jag saknar umgänge med, utan för att jag väljer att göra det. Många tycker att det är konstigt, dem behöver ta mig fan alltid ha någon med sig vad dem än gör. Enligt mig handlar det om social träning, man uppskattar människorna i sin närhet mer om man inte har konstant kontakt.

Är anledning till att dem inte kan vara ensamma(?); det är socialt oaccepterat, för att dem behöver konstant bekräftelse av en annan person, eller för att dem saknar förmågan att njuta av sitt egna sällskap. Oavsett skäl, ser jag dem som mindre självständiga individer än vad många rullstolsbundna är. Det är synd om er.

Hellre ensam, än med dåligt sällskap.


Tillhör du riskgruppen? Testa dig! Tre snabba frågor


1. Jag anser att en dag ensam är en misslyckad dag. [Ja/Nej]

2. Jag skulle inte klara en dag utan min mobiltelefon. [Ja/Nej]

3. Jag brukar minst en gång per dag göra statusuppdateringar på Facebook. [Ja/Nej]Om du har svarat Nej på varje fråga så är du en stark individ.

Om du har svarat:
1 x Ja - du håller på att trilla dit.
2 x Ja - farligt nära.
3 x Ja - du är ett kreatur.


God fortsättning!

är partnerskap ett måste?

När jag var ute i skogen för några veckor sedan, så började jag funderare på olika djurs förhållningsätt till det vi människor kallar relationer och partnerskap.

Jag upplever att individerna i djurriket inte har ett lika stort behov att klumpa ihop sig som vi människor, haren kan springa runt helt ensam i skogen stora delar av året, och uppenbarligen vara nöjd med det(?). Det här baserar jag på mina observationer av just harspår under en längre period, alltsom oftast ser jag "singelspår". När tiden är inne för fortplantningen så söker dem upp en partner, sedemera när ungarna är mogna nog att klara sig själva, så sticker föräldrarna återigen ut på sina egna äventyr.

Skulle vi människor kunna leva på det här viset? Borde vi egentligen leva på det här viset?


tankar om döden

Officielt betraktas man som död när en läkare dödförklarar en. Men egentligen, om man exempelvis hoppar ned för ett stup och det är 100% säkert att man kommer att dö. Är man inte redan "död" när man har tagit det sista steget ut emot stupet? När man väl har bestämt sig och agerat, kan man inte längre förändra sin tillvaro, man kommer dö oavsett vad. Tärningen är kastad, helt enkelt. Det lär ju flyga en hel del tankar genom huvudet medan man accelerar emot evigheten, och därmed går mitt resonemang emot Descartes filosofi; jag tänker alltså är jag, som närmast kan betraktas som populistisk livsfilosofi idagens läge.

Man kan ju säga att man börjar sitt "fria fall" redan när man föds, det går redan då bara utför och döden närmar sig hela tiden. Fast det innebär i så fall att vi är "döda" direkt när vi föds, ungefär som när man får en visstidsanställning på en arbetsplats, du får sparken i samma ögonblick som du får jobbet.

Upplys mig, please!

kan du inte byta ut ditt liv så byt kanal
lyckan bytes ut lika lätt som ideal

/El Muerto
10pJag såg en vacker flicka på tåget härom veckan, men hon såg egentligen inte särskilt lycklig ut. Jag hade lite att göra, så jag ritade en bild av henne på telefonen, som jag själv uppfattade henne.

Det kanske var du.
och det kommer mer..

Förutsatt att ni är normalbegåvade människor(eller över), så har ni säkerligen förstått att det måste finnas del 2 om det finns del 1. Så inom en snar framtid ska ni få läsa mer om detta ämne, fast ur en annan synvinkel med mer verklighetsförankring.

Dream On Dream On Dream On
Dream until the dream come true

Inget för vegetarianer


del 1

Jag har en vision om att bara Hassan och hans släkt få sälja pizzor, om någon annan svensk medborgare vill starta en pizzeria, eller jobba på en pizzeria så måste denna få lov av Hassan och hans bröder, annars blir det inget. På detta sätt kan vi styra så att Sveriges pizzor håller samma klass om tio-tjugo år som dem gör idag. Även känd som Hassan-klass.

Om konsumenterna tycker att pizzorna blir ovärda sitt pris så gör det inget, Hassan tänker inte sälja några billiga pizzor. Så han låter bli att sälja pizzor tills kunderna blir less, och dem måste betala ett högre pris om dem ska ha någon pizza. Nu tänker ni säkert; Men då går ju Hassan verksamhet i konkurs medan han "nöter" ut kunderna?! Men, jag har funnit en lösning på det hela! Medan han vägrar sälja sina pizzor, så tryggar statens hans överlevnad genom-ett bidrag. På så sätt kan han klara av även dem svårare tiderna.

Om myndigheterna ger ett klartecken för någon att starta ett kebab-hak i närheten av Hassans pizzeria så måste staten även ersätta Hassan för dem förlusterna de orsakar för honom, eftersom det var han som var först i med konceptet snabbmat. Som en liten bonus har Hassan möjligheten att utföra lite aktioner mot sina konkurrenter utan att polisen ingriper, exempelvi punktera kebab-bilens däck.

På det här sättet kommer Hassans traditionella pizzor alltid finnas till vårt förfogande, vare sig majoriteten är beredd att köpa dem eller inte. Undersökningar har visat på att om en människa inte tycker att någon mat smakar bra, så måste man genomsnittligen äta den rätten 15 gånger för att börja gilla maten. Efter ett tag måste alla börja käka Hassans pizzor, och snart kommer dem flesta tycka att den till och med smakar bra.

Lite för bra för att vara sant. Eller?


the game

Den populistiska median har återigen något hjärndött att skriva om, "OS-febern" sprider sig likt svininfluenssan, halleluja! Gemene kvinnor och män som; jagar puckar, åker lite slalom, stakar sig fram i solskenet, eller motsvarande, får människor i extas. Man skriver med total eufori om gulden som vi vunnit, fast det i själva verket är en individ som vunnit det. Hur kan man ta till sig äran för något som någon annan kämpat för? Skamlöst! Jag ser det som ett erkännande om personligt misslyckande ifall man snor åt sig andras anseende. Stod du där och hejade på Charlotte Kalla vid skidspåret i Tärendö när hon 12 år gammal stretade runt spåret, när hennes muskler värkte så att hon ville avlida.

Nej, du stod inte där, och det kommer du inte heller göra den dagen då det börjar gå sämre för henne.

Lev välintighet

Min konst! Jag finner ingen inspiration i vardagen, detta eviga trevande i vinterslasken ger mig fan ingenting. Ingenting! Dem ständiga nederlagen övertygar till och med mitt inre; försök inte ens, du är bara en obegåvad amöba. Det finns dem stunder då jag väljer att arbeta mot mitt innersta, men det resulterar oftast i sneda linjer, dåliga kompositioner och missanpassade färgkombinationer som får människan illamående.

Men en dag kommer allt vända. Den dagen, den ger lust när den kommer.


Sök, och du skall finna.

Att det än en gång skulle gå så här, vi vill ha varandra, men de enda ni gör är att motarbeta oss. Vi kommer aldrig kunna leva ett normalt liv, aldrig kunna vara tillsammans. Frustrationen växer inom mig för varje minut som går utan dig, du finns där - men ändå inte. Under loppet av några sekunder drogs ett blodrött kryss över allt vi delade, kärlek blev hat.

Nu ska jag äta glass, lägga glass på tungan, bit för bit, och vänta på att den sakta smälter, och byter form. Precis som du, stukturen ska att skifta. Försök inte hindra mig.


RSS 2.0